Szolgáltatásaink

Tartós védelem

TiOX™ Shield higiéniai bevonat.

A vírusok elleni védekezésben mindannyian hatékony és tartós megoldásokra törekszünk. Az MSM Medical egy speciális szolgáltatást kínál, amely tartós és környezetbarát megoldást nyújt közösségi terek, gyárak, közlekedési eszközök és egyéb frekventált területek hosszú távú fertőtlenítésére.

Tartós védelem
Akár 99,9%-os hatékonyság
Hosszú távú védelem
Széleskörű alkalmazás
kapcsolat

Érdekli a szolgáltatás? Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hol alkalmazható?

A titán-dioxidot széles körben használják olyan helyeken, ahol magas a sterilizációs követelmény, mint pl. tömegközlekedési eszközökön, kórházakban, élelmiszeripari üzemekben, szállodákban, spa-részlegekben, állattartó telepeken, intézményekben, iskolákban stb...
Alkalmazható minden olyan területen, ahol kulcskérdés a fenntartható, folyamatosan biztonságos, fertőzés, vírus- és baktériummentes környezet.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

A TiOX™ Shield-ben található titán-dioxid (TiO2) antimikrobiális hatású réteget képez bármilyen felületen, mely így ellenáll a különböző vírusoknak és baktériumoknak. A TiO2 a nanorészecskék egy láthatatlan, vékony réteget képeznek a felületen, felhordás és száradás után a TiO2 bevonat szilárd kolloid diszperz rendszernek minősül. Hatásmechanizmusa szerint az elnyelt fény által olyan reakcióképes gyököket képez, amelyek reakcióba lépnek a felületén lévő szerves anyagokkal, és azokat egyszerűbb, könnyebben eltávolítható és eltávozó anyagokká alakítják.

Folyamatos védelem

A titán-dioxid alapú termékek fertőtlenítő hatása normál esetben csak erős könyezeti fény vagy ultraviola besugárzás esetén jelentkezik. A TiOX™ Shield speciális összetevőinek köszönhetően termékünk gyenge fényviszonyok mellett is jó hatásfokkal működik, valamint a normál működés után akár teljes sötétben is képes folytatni a szerves anyagok bontását a felület fertőzöttségétől függően órákig vagy akár napokig is.

Folyamatos védelem
Tartós, egyben környezetbarát megoldást kínálunk, mely széles körben, egyszerűen alkalmazható olyan ágazatokban, ahol rendszeresen sok ember fordul meg, vagy éppen kiemelten fontos a higiénikus környezet.

A szolgáltatás előnyei

A szolgáltatás előnyei
  • hosszú távú védelmet biztosít
  • akár 99,9%-os hatékonysággal elpusztítja a vírusokat, baktériumtörzseket, valamit a gombákat, penészgombákat és azok spóráit
  • bármilyen felületen (festék, beton, fa, fém, műanyag, szövet) alkalmazható
  • környezetbarát, természetes alapanyagokból áll, így nem jelent veszélyt emberre, állatokra és növényekre
  • segít megakadályozni a járványok kialakulását, terjedését
  • légtisztító hatású
  • alkalmazható minden olyan területen, ahol kulcskérdés a fenntartható, folyamatosan biztonságos, kórokozó és fertőzésmentes környezet

Miért ajánlott kiegészíteni a hagyományos tisztítószeres fertőtlenítést?

A TiO2 folyamatos expozíció esetén is kifejti hatását, szemben a hagyományos fertőtlenítőszerekkel. Míg azok egyszeri, durva behatással irtják ki az időközben kialakult mikrobiális réteget, addig a TiOX™ Shield egy folyamatos, kis intenzitású, mondhatni “kellemetlen” környezetet teremt számukra, így gátolva elszaporodásukat. Hétköznapi nyelven az organizmusok nem szeretik a titán-dioxid nanorészecskékkel dúsított táptalajt. A folyamatos, kis intenzitású hatás eredményeként a titán-dioxiddal bevont felület mikrobiális szempontból folyamatos öntisztulásban van, és ezen túlmenően az általános “piszok” lebontását is elősegíti.

Mi a titán-dioxid?

A titán-dioxid (TiO2) a mindennapokban is használt, ártalmatlan anyag. Megtalálható a rágógumiban, a fehér festékekben, felületi fedőréteg a papíriparban, töltőanyag a gumi- és műanyagiparban. Túlzás nélkül állítható, hogy a mindennapjaink része, körbevesz minket, még ha nem is tudunk róla.
A kémai szintézismódszerek fejlődésének köszönhetően idővel lehetővé vált ennél kisebb átmérőjű TiO2 nanorészecskék előállítása is, mellyel szinte egy időben fény derült azok antimikrobiális hatására is.
Akár 99,9%-os hatékonysággal semlegesíti a vírusokat (mintegy 650 különböző vírustörzs ellen hatásos, mint például a SARS, a H5N1, vagy az új SARS-CoV-2), a baktériumokat, és jelentős mértékben csökkenti az épületek légtereiben keletkező VOC (volatile organic compounds – illékony szerves vegyületek) szintet.

Az innovatív technológiának köszönhetően a titán-dioxid bevonat hosszú távú védelmet nyújt.

Kapcsolat

Írjon nekünk